image eMagyarország pont         image Információk         image Galéria         image Elérhetőség         image Zajk honlapja
 
 
eMagyarország pont azonosító: ID 4603
 
Kedves Érdeklődők és eMagyarország pontra Látogatók!
 
Sok szeretettel köszöntjük a zajki eMagyarország pont újonnan elkészült weboldalán!
 
Kérem engedjék meg, hogy pár mondatban megemlítsük a zajki eMagyarország pont létrejöttét és technikai paramétereit.
 
Zajk Község a letenyei térségben elhelyezkedő, 249 főt számláló település. Hosszú távú cél a település hátrányos helyzetének csökkentése, egy hatékonyan működő információs társadalom létrehozása és kialakítása. Rövid távú cél a KIHOP (Közösségi Internet - hozzáférési pont) szolgáltatási színvonalának növelése és a helyi lakosság megismertetése az Internet nyújtotta lehetőségekkel.
 
Zajk Község Önkormányzata a 2008-as év elején sikerrel pályázott egy eMagyarország pont létrehozására, melynek keretében községünk egy asztali számítógépet, multifunkciós nyomtatót és digitális fényképezőgépet nyert. A pályázat egyik feltétele volt a minimum 4Mbit/sec sebességű internet is, melyet mikrohullám segítségével biztosítunk.
 
Az akkori Könyvtárba az új és a meglévő számítógépet is beüzemeltük, így 2 gép segítségével elérhetővé vált a Világháló a lakosság számára. Napjainkban önkormányzatunk saját forrásból teljesen felújította, kibővítette a volt községi könyvár helyiségét, így ma már Könyvtár néven funkcionál tovább. A nemrég sikeresen megnyert KIHOP-os pályázat segítségével pedig plusz két számítógéppel bővül az állomány.
 
2009. május hónapban az NKA-hoz beadott Könyvtári bútorbeszerzés című pályázat által számos új és modern bútort sikerült beszerezni, melyek tovább szolgálják az ide látogatók kényelmét. Ahogy a neve is tükrözi, Könyvtár és eMagyarország pont, a nyitva tartás során nem csak az Internetezőknek, hanem a könyvet kölcsönözni vágyóknak is nagy segítséget nyújt, ahova szeretettel várunk gyermeket, iskolást és időset egyaránt.
 
Újonnan létrejött honlapunkon a menüpontok segítségével az eMagyarország aktuális híreinek birtokába juthat. Weboldalunkon tájékozódhat a zajki eMagyarország pont nyitva tartásáról, az igénybe vehető szolgáltatásokról, valamint aktuális- és közérdekű információkról. A zajki eMagyarország ponton képzett eTanácsadó áll rendelkezésre, aki segíti és tájékoztatja a lakosságot az eKözszolgáltatások terén.
 
Művelődési Ház
Művelődési Ház belső tere
eMagyarország pont
 
Reméljük, hogy weboldalunk elnyeri tetszését. Honlapunkon kellemes böngészést és hasznos információszerzést kíván:
 
Bagladi Róbert
Farkas Szilárd
polgármester
eTanácsadó
 
 
 
© 2009 Minden jog fenntartva! - eMagyarország pont Zajk - Készítette és szerkeszti: Farkas Szilárd

Látogatók száma 2009. május óta: